Specialisaties

Door middel van aanvullende scholing, werkervaring en samenwerking in netwerken heeft Fysio- en ergotherapie Kwiek zich op een aantal gebieden gespecialiseerd.

Behandeling na een opname

Ziekenhuis, verpleeghuis of zorghotel

Botontkalking
Osteoporose
Duizeligheidsklachten
BPPD en vestibulaire revalidatie
Ergotherapie

Bij u thuis

Etalagebenen
Claudicatio Intermittens/ dotteroperatie
Fractuurbehandeling
Na een botbreuk
Geriatriefysiotherapie
Op de praktijk of bij u thuis
Gewrichtsklachten
Artrose en reuma
Gewrichtsprothese
Nieuwe knie, heup en schouder
Hartaandoeningen
Na een hartoperatie of bij hartklachten
Longaandoeningen
COPD, COVID-19 en longkanker
Niet Aangeboren Hersenletsel
Beroerte (CVA), MS, ALS en dementie
Sarcopenie
Verlies aan spierkracht en –massa
Traumatologie
Verkeersongeluk en valtrauma
Valproblematiek

Loop- en balansproblemen/ valpreventie

Behandeling aan huis

Wanneer u (tijdelijk) minder mobiel bent of vanwege lichamelijke klachten niet in de gelegenheid bent om naar onze praktijk te komen kan fysio- en/ of ergotherapie aan huis een uitkomst bieden. Ellen, Lieke, Helga, Sofia of Veerle komen dan graag voor een behandeling aan huis.
Ook kan een huisbezoek dienen om specifiek advies te kunnen geven over hoe u beweegt in uw huis. Fysio- en ergotherapie op de plek waar u het probleem ervaart is vaak het meest effectief.

Ergotherapie

Wanneer dagelijkse activiteiten niet meer naar wens kunnen worden uitgevoerd, kan de ergotherapeut helpen om problemen op te lossen of te verminderen. Ergotherapie Kwiek is er voor volwassenen en ouderen in Nuenen en Helmond die zo lang mogelijk zelfstandig en veilig willen functioneren.

Het gaat om praktische zaken zoals problemen met douchen, aankleden, koken, huishoudelijk werk of het uitoefenen van hobby’s. Mogelijkheden voor het verplaatsen binnen- en buitenshuis kunnen worden bekeken zoals het trainen met een aangepaste fiets, scootmobiel of rolstoel. Op het gebied van woningaanpassingen en hulpmiddelen kan de ergotherapeut adviseren. Ook instructies geven aan de mensen om u heen is van belang voor de dagelijkse ondersteuning.

Wat is Geriatriefysiotherapie?

Wat is ergotherapie?