Specialisaties

Door middel van aanvullende scholing, werkervaring en samenwerking in netwerken heeft Fysio- en ergotherapie Kwiek zich op een aantal gebieden gespecialiseerd.
Behandeling na een opname
Ziekenhuis, verpleeghuis of zorghotel
Botontkalking
Osteoporose
Duizeligheidsklachten
BPPD en vestibulaire revalidatie
Ergotherapie
Bij u thuis
Etalagebenen
Claudicatio Intermittens/ dotteroperatie
Fractuurbehandeling
Na een botbreuk
Geriatriefysiotherapie
Op de praktijk of bij u thuis
Gewrichtsklachten
Artrose en reuma
Gewrichtsprothese
Nieuwe knie, heup en schouder
Hartaandoeningen
Na een hartoperatie of bij hartklachten
Longaandoeningen
COPD, COVID-19 en longkanker
Niet Aangeboren Hersenletsel
Beroerte (CVA), MS, ALS en dementie
Sarcopenie
Verlies aan spierkracht en –massa
Traumatologie
Verkeersongeluk en valtrauma
Valproblematiek
Loop- en balansproblemen/ valpreventie

Parkinsonzorg bij Kwiek

Sofia Rodrigues Corralero en Lieke Braam van Fysio- en ergotherapie Kwiek zijn officieel aangesloten bij ParkinsonNet. Als ergotherapeut is Sofia inzetbaar bij de begeleiding van mensen met Parkinson of atypisch Parkinsonisme en hun naasten. Lieke is als geriatriefysiotherapeut aangesloten. Deze gespecialiseerde collega’s met verschillende disciplines werken veelvuldig samen. Behandelingen door een ParkinsonNet fysio- en/ of ergotherapeut kunnen plaatsvinden in de praktijk of bij u thuis. Door hun extra kennis en vaardigheden willen Sofia en Lieke bijdragen aan de specialistische interdisciplinaire zorg voor mensen met Parkinson of atypisch Parkinsonisme in Nuenen ca.

Fietsveiligheid en fietstraining

Als u uw leven lang heeft gefietst, is het niet gek dat er een moment komt waarop u zich minder zeker voelt op uw vertrouwde fiets. Bepaalde oefeningen, maatregelen of een ander soort fiets kunnen dan een uitkomst bieden. De fysiotherapeuten bij Kwiek kunnen beoordelen of u fietsklaar bent. Diverse aspecten die benodigd zijn voor het fietsen worden beoordeeld waaronder balans en dubbeltaken. Vervolgens wordt er actief met u geoefend om te zorgen dat u veilig de weg op kan. Het is mogelijk om te starten op onze aangepaste tweewieler (Van Raam Balance fiets) met lage instap. Onze ergotherapeut wordt ingezet wanneer fietsen op een gewone fiets niet meer veilig gaat. Zij kan u adviseren rondom aangepaste fietsen en fietstraining geven om zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen.

Valanalyse en valpreventie

Bent u bezorgd om te vallen? Bent u gevallen en wilt u een volgende val voorkomen? Heeft u moeite met bewegen, lopen of balans houden? Met de Valanalyse kan Fysio- en ergotherapie Kwiek de mate van uw valrisico vaststellen, aanwezige valrisicofactoren in kaart brengen en adviezen op maat geven in uw thuissituatie. De therapeuten hebben veel expertise op het gebied van valpreventie en zijn gecertificeerde professionals op gebied van het signaleren en beoordelen van valrisico en diverse beweeginterventies. Hierbij gaat het om de cursus In Balans, Zicht op Evenwicht en het Otago programma. Verder werken wij met de principes uit het valpreventieprogramma Vallen Verleden Tijd. Valpreventieve beweeginterventies zijn zowel individueel als in groepsverband mogelijk.

Behandeling aan huis

Wanneer u (tijdelijk) minder mobiel bent of vanwege lichamelijke klachten niet in de gelegenheid bent om naar onze praktijk te komen kan fysio- en/ of ergotherapie aan huis een uitkomst bieden. Ellen, Lieke, Helga, Sofia of Veerle komen dan graag voor een behandeling aan huis.
Ook kan een huisbezoek dienen om specifiek advies te kunnen geven over hoe u beweegt in uw huis. Fysio- en ergotherapie op de plek waar u het probleem ervaart is vaak het meest effectief.

Ergotherapie

Wanneer dagelijkse activiteiten niet meer naar wens kunnen worden uitgevoerd, kan de ergotherapeut helpen om problemen op te lossen of te verminderen. Ergotherapie Kwiek is er voor volwassenen en ouderen in Nuenen en Helmond die zo lang mogelijk zelfstandig en veilig willen functioneren.

Het gaat om praktische zaken zoals problemen met douchen, aankleden, koken, huishoudelijk werk of het uitoefenen van hobby’s. Mogelijkheden voor het verplaatsen binnen- en buitenshuis kunnen worden bekeken zoals het trainen met een aangepaste fiets, scootmobiel of rolstoel. Op het gebied van woningaanpassingen en hulpmiddelen kan de ergotherapeut adviseren. Ook instructies geven aan de mensen om u heen is van belang voor de dagelijkse ondersteuning.

Wat is Geriatriefysiotherapie?

Wat is ergotherapie?